Tillsammans?

av elin

Jag behöver ett svar som jag inte vet var jag kan få någon annanstans. Jag har träffat en kille i 3 månader nu. Vi gör allt: träffas 2 gånger i veckan, träffar varandras släkt, har sex och allt vad ett förhållande medför. Problemet är att han inte vill bli tillsammans, ”inte just nu”. Men han känner sig också dum eftersom jag vill. Och senast fick jag ett meddelande med ”Tappa inte hoppet om mig, det är det sista jag vill”.
Så jag undrar om du vet vad han egentligen vill?

”Elise”

Frågan är skickad till mig i ett forum och är citerad från aftonbladet.se

Elins svar:

Utifrån det du har skrivit så verkar det som att han vill träffa dig ungefär två gånger per vecka, ha sex med dig, träffa dina släktingar och låta dig träffa hans samt annat som du tycker brukar ingå i ett förhållande. Det han däremot inte vill är att kalla det ”att vara tillsammans”. Det kan bero på att han har erfarenheter av att tillsammans-relationer brukar bli destruktiva, eller att han tänker att ”tillsammans” för med sig en mängd inte riktigt uttalade förväntningar och krav som han inte är intresserad av att ha på sig, eller sätta på dig.

Jag tycker att du ska fundera på vad du tycker att en tillsammansrelation innebär för dig. Vad skulle skillnaden i vad ni gör med varandra bli om han gick med på att kalla er relation för ”tillsammans”? När du har kommit på vad det är du saknar så tycker jag att du ska fråga om det specifikt istället. Är det att ni ska ha sex endast med varandra och inte med andra som är viktigt? Är det viktigt för dig att veta att han inte kommer försvinna ur ditt liv hux flux, skulle du känna dig tryggare om du fick veta att han vill delta i ditt liv tills vidare? Skulle du vilja planera att flytta ihop så småningom? Eller är det något helt annat som du tycker kommer med en tillsammansrelation som inte finns nu. När du kommit på vad det är konkret som du vill så fråga honom om han vill det också. Om det visar sig att ni vill samma sak så kan ni göra det, oberoende av vad det kallas. Om ni vill olika så vet du det och får förhålla dig till hur du då vill göra.

Annonser

2 kommentarer to “Tillsammans?”

  1. ”Det kan bero på att han har erfarenheter av att tillsammans-relationer brukar bli destruktiva, eller att han tänker att ”tillsammans” för med sig en mängd inte riktigt uttalade förväntningar och krav som han inte är intresserad av att ha på sig, eller sätta på dig”.

    Det enda vettiga svaret på frågan ”Så jag undrar om du vet vad han egentligen vill” är enligt mig ”Nej, det kan jag omöjligt veta, det måste du fråga honom om”. Det KAN vara på si och så och han KANSKE har upplevt ditt och datt.. men varför börja spekulera?

    Svaret i övrigt är helt briljant så jag tycker inte att du alls behöver ge dig på att försöka gissa hans tänkbara motiv eller orsaker.

  2. oj. förvirrande att jag använde mitt namn som nick kanske… eftersom jag också heter Elin. Men för sent att ändra nu :P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: