Kär i en som är i en monogam relation

av elin

Jag är mega kär i en brud som har pojkvän. Det är besvarat. Problemet är att hennes kille vill ha henne för sig själv. Han reagerade hårt när hon berättade vad som hänt mellan oss. Nu är deras förhållande skakat och jag har ingen lust att vara den som pajar det. Jag vill att de ska ha det bra ihop. Och jag önskar att hon och jag ska få chans att skapa något tillsammans som inte är bundet till vad som försigår i hennes pojkvänförhållande. Hon verkar ha potential att älska två samtidigt ochh är nog egentligen inne på den filosofin ser det ut som. Men just nu är hon kär i en partner som absolut inte är inne på den filosofin.

Lista på det jag begrundar nu:

  • Jag känner mig skyldig fast jag vet att jag inte borde.
  • Hon vågar inte uttrycka några känslor för mig så jag är smärtsamt osäker på var vi står.
  • Jag vill att hon ska må bra. Vill ge stöd men vet inte hur. Jag har pratat om alternativa relationsmetoder men jag vet inte om hon är mogen att utleva det -och hennes kille är absolut inte mogen.
  • Jag vill inte vara påstridig, vågar inte kontakta henne så ofta eftersom jag tror att det gör mer skada än nöje.

Snälla hjälp mig med den här listan, jag tror att du ger många bra råd.

Det är en knepig situation du befinner dig i. Och det är svårt för dig att påverka situationen eftersom det inte handlar om dina val utan om andras. Den person du har förälskat dig i har i sin tur en annan person som påverkas av hennes val vilket inte gör valet enkelt för henne heller. Mitt råd till dig är att vara tydlig med vad du vill och samtidigt vara tydlig med att du inte ställer några krav.

För att kunna vara tydlig med vad du vill så kan det vara värt att sätta sig ner och skriva, eller prata om vilka konkreta behov du egentligen har och eventuellt även vilka av dessa som går att tillgodose utan att hon behöver ändra sin deal med sin pojkvän. Det är lätt att tänka, när man är förälskad, att det enda sättet att uttrycka de känslorna är att vara fysisk på olika sätt, men kanske finns det andra sätt som är okej i situationen så som den ser ut nu?

Om detta tar väldigt mycket av ditt fokus just nu så är det även bra att påminna dig själv om hela ditt liv och rikta fokus åt andra håll. Dvs på andra människor och saker som är viktiga i ditt liv. Annars är det lätt att leva stora delar av tiden i en känsla av otillfredställelse och ha svårt att se vad som är fint och bra med det som händer runt omkring en.

Rådet är alltså att vara tydlig med vad du vill och även att det är viktigt för dig att hon mår bra och att du inte vill att den relation hon är i ska ta slut/bli komplicerad. När du har berättat hur du känner och tänker så tycker jag att du ska försöka släppa det, inte som i att ge upp eller bryta kontakten utan som i att inte lägga så mycket tankekraft på en situation som du inte kan påverka. Det kan hända att hon så småningom försöker ändra sin relationsdeal, eller gör slut med pojkvännen hon har nu, men jag tycker inte att du ska vänta med att leva tills det händer.

Annonser
Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: