Malmö och Botaniska

av elin

Jag var i Malmö fredag-tisdag och det var bra, mycket bra. Varje gång jag åker dit så kommer jag på att ”hit vill jag åka oftare” – denna gång bestämde jag att jag ska planera in att planera in Malmöresor ungefär en gång per kvartal. Vilket innebär att jag kommer skriva in i kalendern ”Malmö?” för att påminnas om att jag ska planera in det någonstans i närheten av det där frågetecknet.

Jag känner mig hemma där, det finns gemenskap och avslappnad stämning. Djupa samtal och tid för att skriva och läsa. Glädje och allvar.

Samtidigt som jag var i Malmö hade jag omvälvande samtal med en vän på hemmaplan. Det var också bra, samtidigt som det var påfrestande och jag märkte hur jag hela tiden sökte efter enkla lösningar. Fortsätter söka efter enkla lösningar. Men de finns inte..

I torsdags började jag på min praktik och jag trivs där, stämningen är avslappnad. Det är något visst med människor som har uppkavlade arbetskläder och äter i matsalen barfota. Jag gillar det. Och hur det blandas med till synes uppstyrda människor i byxor och skjorta som får rosiga kinder när de pratar om ett ekonomimöte. Och jag är önskad, behövd. Jag ägnade fredagen åt att söka information om bokvård. Det var så roligt att jag nog nördade in mig på inte helt relevanta områden som hur man smörjer in ryggen på skinnband och användandet av exlibris. Det mest relevanta just nu dammhantering och hur svalt/torrt böcker bör förvaras. Inte för att jag har någon idé om hur det skulle kunna påveras i de lokaler som finns. Tindrande ögon får jag i alla fall när jag ska ta hand om dessa böcker som är från 1700-talet de äldsta och överhuvudtaget bara en massa böcker om växter. Jag vill bläddra i dem allesammans. Lär bli mer insatt i botanik på köpet.

Att vara på en helt ny arbetsplats, med mängder av ny information och plötsligt behöva gå upp sex på morgonen har dock tagit på krafterna och idag har jag tillbringat stora delar av tiden liggandes i min soffa lyssnandes på Winnerbäck. Gick en promenad runt kvarteret och kände mig nästan full pga trötthet. Hoppas det går över relativt snabbt, orkar inte vara så trött.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: