Sömnbrist, drömmar och viktiga samtal

av elin

Det står mer och mer klart att jag behöver lägga mig kring tio, elva för att inte ligga vaken i flera timmar och må konstigt. I natt försökte jag med tricket, gå upp och gör något lugnt om du inte somnat efter tjugo minuter (ungefär). Eventuellt hjälpte det så att jag fick de trimmar sömn jag fick. Det är bättre med tre timmar än ingenting. Helt klart. Men det var svårt att slappna av när klockan var 3:30 och jag visste att jag behövde gå upp allra senast sju. Strax efter sex vaknade jag, ur en ovanligt hoppfull dröm, mitt i ett övertalningsförsök vaknade jag. Jag önskar att jag hade hunnit övertala.

Natten innan sov jag istället tio timmar. Jag hoppas att jag får ordning på nattsömnen innan jag fastnar i en loop av sömnförvirring och tandagnisslan. Båda dessa nätter har varit ovanligt drömrika. Förra natten blev jag jagad, denna fick jag lite hoppfullhet.

På vägen till jobbet började det ösregna, det hade varit trevligt om jag hade haft regnbyxor och stövlar, eller i alla fall inte skor som delvis bara har nät. Som det blåser igenom till och med. Jag tycker om väder som märks.

Jag hade planer på att gå på en ABF-föreläsning efter jobbet, men nu tror jag inte att jag klarar av det. Jag satsar i första hand på att ta mig igenom arbetsdagen utan att somna. Utan att fly hem till en mjuk soffa.

Nu kom min chef förbi och pratade om att vi ska ha ett ”prat” inför morgondagen. Imorgon ska jag eventuellt få veta om jag får jobba vidare här. Det känns inte optimalt att ha ett samtal just idag. Med den stora tröttheten hängande som en grå filt över mig. Jag får försöka samla all den kraft jag har till just det tillfället.

Annonser
Etiketter: , , ,

2 kommentarer to “Sömnbrist, drömmar och viktiga samtal”

  1. Känner så himla väl igen det där med att inte somna. Ibland hjälper en Pippi. Huvudeet vid fotänden och fötterna på kudden.

  2. Jag har en extramadrass vid sängen som kan hjälpa att flytta till. Men jag tror att jag knäckt min sömnkod nu. Jag har alltid betraktat mig som nattmänniska. Känner mig vaken, kreativ och lugn på nätterna. Men nu verkar det som att om jag lägger mig mellan tio och elva så somnar jag relativt snabbt och har inga problem att gå upp vid sex. Nästan så att jag vaknar pigg och utsövd.

    Så nu jobbar jag på att romantisera de tidiga mornarna istället för nätterna, för att inte falla dit ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: