Nya stigar

av elin

Jag var på en föreläsning med Åsa Nilsonne i fredags, den var ganska kort och mycket övergripande, men det var ändå trevligt att bli påmind om de tankarna. Att vår hjärna lär sig och blir bra på det den övar på. Jag är mycket bra på att tänka på andra människors behov och vad andra människor tänker om mig och på hur diverse möten med olika människor var. Hur vi verkade må. Om det kändes tryggt. Men jag har blivit lite sämre på detta och det gör mig väldigt glad eftersom jag upplever att den nivå min inkänning varit på inte har varit hälsosam. Igår skulle jag berätta om vad som hänt i en relation och insåg att jag inte mindes, hur var det nu, vad sa vi egentligen, minns inte. Och det var i och för sig tråkigt för berättelsen, men det var så skönt för mig.

Jag håller på och omskolar min hjärna, det jag vill att den ska bli bättre på är att vara i nuet och att initiera praktiska saker. Det kräver envishet till att börja med, innan det har skapats nya stigar. Det finns redan små stigar i detta, men jag vill ha många fler. Och det handlar inte om att helt och hållet avlära mig från att förhålla mig till andra människor, det behövs bara mycket mindre tid till det. Jag är ju redan så bra liksom. Kan ägna tiden åt annat. När det gäller relationer så vill jag i första hand vara närvarande när jag träffar någon och fortsätta dra ner på den tid som jag funderar på ”hur vi har det” mellan att vi ses.

Men som vi alla vet så är ”inten” och även ”mindre av x” rätt svårt att få till. Det är lättare att göra ”mer av y”, så det är det som är grejen. Jag kommer göra fler saker med händerna, med kroppen och jag kommer skriva om det jag gör (för mig själv och kanske här), för att öva mig på att även ge det mer fokus. Jag känner mig fortfarande ofta tafatt när jag pratar/skriver om praktiska saker som jag gör, vill göra. Vad finns det att säga tänker jag, jag gör ju, varför ska jag prata om det? Nu tänker jag att det är just för att ge det mer plats som jag ska prata om det och steg ett för mig brukar vara att skriva om det.

Annonser
Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: